Nyheter

9 maj, 2018

Vi äter mest potatis på lördagar

Årets första svenska färskpotatis har nu skördats ur den skånska myllan. Coops Matometer har gjort en djupanalys av sin databas för att se hur svensken konsumerar potatis.

Läs mer
  • Ägg ohotad favorit på påskbordet

    Ägg ohotad favorit på påskbordet

    Påsken är vårens största mathelg. Coops Matometer har analyserat flera hundra tusen inrapporterade måltider och dessutom ställt specifika frågor till svenskar för att få en bild av vad de äter under påsk. Resultaten visar att ägg är en ohotad favorit på påskbordet, tätt följt av påskmust och inlagd sill, samt att en av fem kommer att äta mer vegetariskt under påsken i år jämfört med förra året.
    Läs mer
  • Det här packas i matsäcken på sportlovet

    Det här packas i matsäcken på sportlovet

    Nu är sportlovsveckorna igång. Många väljer att tillbringa ledigheten utomhus, på utflykter i naturen, kanske med skridskor eller skidor på fötterna. I en färsk undersökning har Coops Matometer frågat vad vi helst har med oss i matsäcken på våra utflykter. Undersökningen visar att det man helst packar med sig på utflykten är smörgås med pålägg samtidigt som yngre tillfrågade i större utsträckning packar sin matsäck med ”bars”.
    Läs mer
  • Så här vill vi bli uppvaktade alla hjärtans dag

    Så här vill vi bli uppvaktade alla hjärtans dag

    Coops Matometer har frågat 791 svenskar vad de önskar sig till alla hjärtans dag i år. Undersökningen visar att nästan hälften av de tillfrågade, 47 procent, inte förväntar sig något alls. De som svarat detta var oftare män eller äldre än 56 år. Romantikerna hittar vi bland svarande i åldrarna 16-25 och 36-45. Bland de... Read more »
    Läs mer
  • Ny undersökning: så vill vi ha våra semlor

    Ny undersökning: så vill vi ha våra semlor

    De senaste åren har vi fått både semmelwraps och nachosemlan. Varje nytolkning av den klassiska semlan följs av intensiva diskussioner om vilka ingredienser som passar bäst i en semla. Coops Matometer har därför inför fettisdagen frågat ett representativt urval av Sveriges befolkning om vilka ingredienser en semla ska ha. 
    Läs mer